Over ons

Het ontstaan

Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes!

In de zomer van 2021 is het idee ontstaan om een koor op te richten door Ton, Emile en Henk. We zaten toen nog midden in de Coronatijd. Wat hebben we daar echt voor nodig vroegen ze zich af. Een zaal en een muzikaal leider. Op dat moment kwam Buurthuis Maasstraat vrij op donderdagavond en ook toen kwam al snel Marq van Mazijk, toetsenist en zanger uit Apeldoorn, op ons pad.

Dit was allemaal geen toeval, dus we gaan ervoor. Ton kwam met een naam, waarvan we eerst dachten, mmm… maar bij nader inzien de beste naam die we ons kunnen wensen, Apoppoldro is de naam, alleen dan anders geschreven: aPOPpoldro Popkoor. Vroegen heette Apeldoorn apoldro, wij hebben daar pop aan toegevoegd,  immers komen onze meeste liedjes uit het pop segment.

Van links naar rechts: Jolanda Veldhoen, Ton Dekker, Carin Swabedissen , Emile van Oevelen, Maurice Kraa

Op donderdag 3 maart 2022 is het dan zover, we beginnen met de eerste repetitie met 32 mannen en vrouwen en heel veel enthousiasme.
We zingen met tekst op de beamer, helder en duidelijk voor iedereen. Gezelligheid en plezier staan voorop.

Het leden aantal groeit al snel door. Inmiddels hebben we 50 leden allemaal graag komen zingen. We hebben al mooie  optredens gehad. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar we hebben vertrouwen in de toekomst.

Marq Maakt de mooiste arrangementen voor ons.

Marq krijgt bij ons de ruimte om zijn eigen ding te doen en zichzelf te kunnen vormen in zijn rol als muzikaal leider. Hij speelt keytar (kruising tussen keyboard en gitaar) en synthesizer, maar hij gebruikt ook opnames. Hij hoort goed waar het wat beter moet. Maar hij zegt niet wat er niet goed is. Daardoor voelt iedereen zich veilig. En als je je veilig voelt, ben je ontspannen en dan klink je ook beter.

Gevraagd worden voor het muzikaal leiderschap vind ik een hele eer!

Marq van Mazijk

Het bestuur

Hebben jullie een vraag, aarzel niet en mail één van ons.

Emile van Oevelen

info

info@apoppoldro.nl

Ton Dekker

Secretaris

secretaris@apoppoldro.nl

Maurice Kraa

Penningmeester

penningmeester@apoppoldro.nl

Jolanda Veldhoen

Bestuurslid

jolanda@apoppoldro.nl

Carin Swabedissen

Bestuurslid

carin@apoppoldro.nl