Over ons

Het ontstaan

Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes!

In de zomer van 2021 kregen Ton, Emile en Henk het idee om een koor op te richten.  “Wat hebben wij daar voor nodig?” vroegen ze zich af. In ieder geval een zaal en een muzikaal leider. Al snel kwam buurthuis Maasstraat op donderdagavond vrij. Kort daarna kwam Marq van Mazijk, toetsenist en zanger uit Apeldoorn, in beeld.
Ton kwam al gauw met een naam voor het koor: aPOPpoldro Popkoor. Deze naam is ontleend aan “appoldro”,  zoals Apeldoorn in het verleden heette.  Door er een “o” tussen te voegen ontstaat het woordje “pop”, dat verwijst naar het repertoire van het koor.

Van links naar rechts: Jolanda Veldhoen, Ton Dekker, Carin Swabedissen , Emile van Oevelen, Maurice Kraa

Op donderdag 3 maart 2022 was het dan zover: aPOPpoldro startte met de eerste repetitie.  Het koor bestond toen uit 32 enthousiaste mannen en vrouwen. De songteksten worden via een beamer geprojecteerd.  Helder en duidelijk voor iedereen.

Gezelligheid en plezier staan voorop!

Het ledenaantal groeit gestaag. Inmiddels zijn er 50 leden, die allemaal graag komen. Er zijn al een groot aantal mooie optredens geweest.
Met alle ruimte voor verbetering hebben wij vertrouwen in de toekomst.

Marq maakt de mooiste arrangementen voor ons. Hij krijgt de ruimte om zijn eigen ding te doen en zichzelf te kunnen vormen in zijn rol als muzikaal leider.  Marq speelt keytar (kruising tussen keyboard en gitaar) en synthesizer, maar hij maakt ook gebruik van opnames. Door geen nadruk te leggen op wat niet goed gaat voelt iedereen zich veilig.

Gevraagd worden voor het muzikaal leiderschap vind ik een hele eer!

Marq van Mazijk

Het bestuur

Hebben jullie een vraag, aarzel niet en mail één van ons.

Emile van Oevelen

info

info@apoppoldro.nl

Ton Dekker

Secretaris

secretaris@apoppoldro.nl

Maurice Kraa

Penningmeester

penningmeester@apoppoldro.nl

Jolanda Veldhoen

Bestuurslid

jolanda@apoppoldro.nl

Carin Swabedissen

Bestuurslid

carin@apoppoldro.nl