Korenfestival Holten

Er zijn van die dagen dat alles klopt. 20 mei beloofde zo’n dag te worden. Apeldoorns gezelligste koor (jaja, wij van wc-eend) aPOPpoldro popkoor nam, samen met 21 andere koren, deel aan het jaarlijkse Korenfestival in Holten.

De zon scheen, het was gezellig druk en vanaf zes podia verspreid over het centrum van Holten, klonk enthousiast gezang uit louter gouden keeltjes. Optimale omstandigheden om als koor te knallen en dat is precies wat we de eerste twee optredens deden.

Ons laatste optreden in het kerkje van Holten kon niet anders dan de spreekwoordelijke kers op de taart worden, de bekroning van een prachtige dag. Maar sprookjes bestaan niet en het echte leven loopt niet altijd op rolletjes bleek toen we klaar stonden om nog een keer alles te geven. Door het ontbreken van onze eigen geluidsinstallatie was de muziek nauwelijks en slechts haperend hoorbaar. Het eerste liedje klonk heus niet slecht, maar het miste de overtuiging van eerder die dag.

En toen gebeurde er iets, iets dat zou zorgen voor wel tien kersen op minstens zoveel taarten, iets dat precies zou laten zien uit welk hout dit koor gesneden is. Onze getalenteerde muzikaal leider Marq van Mazijk besloot om de liedjes, die hij nog nooit of al tijden niet had gespeeld, dan maar zelf te begeleiden op de piano en het koor wist precies wat het te doen stond, namelijk nog een keer vol vuur en enthousiasme zingen. In het kerkje ontstond iets magisch.

Anders dan we hadden bedacht, anders dan we hadden geoefend, maar precies daarom zo betoverend. Oók toen het allemaal even niet klopte, brachten we iets moois. Oók toen het allemaal even niet klopte, konden we als koor laten zien waar we voor staan. We hadden niet trotser kunnen zijn.

Deel dit bericht:

Ander nieuws